Handla online

På nätet hittar du en hel uppsjö av linsbutiker, den ena billigare än den andra. Här går vi igenom hur du går till väga för att köpa nya linser på nätet:

Steg 1

Boka en tid hos din optiker och se till att nämna att det är en linsundersökning du vill ha. Det är nämligen annorlunda procedur jämfört med synundersökning för glasögon. När du gjort undersökningen så ber du att få ditt recept utskrivet. En linsundersökning hos optiker brukar kosta ungefär mellan 300 och 450 kronor.

Steg 2

Nu har du ett recept, då är det dags att sätta sig framför datorn för att hitta de allra billigaste linserna. Om du aldrig tidigare använt linser så rekommenderar vi att du börjar med att prova ut linser hos din optiker. Man brukar få gratis provlinser som man sedan ska komma tillbaka med för att kolla hur ögonen mår med linser i. När du sedan vet vilket märke du ska ha så är det bara att fortsätta till Internet. Börja gärna med att söka på märket på dina linser på en prisjämförelsesajt, tillexempel Pricerunner. Då får du en bra överblick på hur priserna ser ut online.

Steg 3

Nu när du hittat en linsbutik som erbjuder ett bra pris på just de linser du vill ha är det bara att gå in där. Fyll i dina parametrar och beställ, man brukar kunna välja mellan att betala med kort eller faktura. En del webbshoppar har även en funktion som gör att du kan prenumerera på linser. Då bestämmer du själv tidsintervall, varor och volymer. Sedan är det bara att koppla av och veta att du alltid kommer att ha linser när du behöver.